Bakstuga att hyra!

11.11.2014 11:00

Vi erbjuder veckohyra av ett totaltrenoverat Bakhus från 1800-talet på vår häst- och vingård Nygranne på norra Gotland. Bakhuset är en  fristående flygel på gården. 

De 70 kvm boyta består på bottenplanet av gemensamt kök och vardagsrum samt toalett/duschrum. Köket är fullt utrustat för självhushåll med nya maskiner och rikligt med husgeråd. 

Övervåningen nås via en spiraltrappa och består av två sovrum åtskilda med en dörr. Det ena rummet har en dubbelsäng byggd på den gamla rök -och malttorken. Det yttre rummet ligger vid spiraltrappan. 

Genuina material har använts genomgående som gotländsk kalksten, vitvaxade golv av kärnfuru, vitrappade kalkstensväggar och vitmålade takbjälkar, gjutjärnskamin och spiraltrappa av gjutjärn av 1800-talsmodell. På höst och vinter ger golvvärme under kalkstensgolvet extra komfort. Givetvis finns även vattenburen värme. Vardagsrummets gjutjärnskamin sprider go värme i hela huset.

Bakhuset är möblerat med både nya och antika möbler, äkta konst och marin inredning från vår havskryssaren Vita Contemplativa. 

Tillgång finns till trädgårdsmöbel och grill utanför knuten, samt trädgårdssoffa i soligt hörn i sydväst vid bakugnens mur, helt igenväxt med murgröna. 

På gården finns hästar, som betar i hagarna och en vingård. Till gården finns också ett änge, där det växer ramslök och mängder av blommor på vår- och försommar, ek och hassel. 

Skogen, en och tall sträcker sig ned till havet, där en klint i västerläge, Lusklint, eller Rosenklint i folkmun med en höjd på ca 35 meter över havet är en utmärkt plats att bese solnedgången. Gotlandsleden passerar över gårdens ägor och är en utmärkt startpunkt för vandringar längs havet i nordlig eller sydlig riktning. 

Helt nära gården ligger fiskeläget Nyhamn, med rika möjligheter till kvällsdopp vid bryggan, fiske och promenader längs havet. Vid Brisund finns en vacker sandstrand helt nära Krusmyntagården med sin örtagård, cafe, restaurang och butik. Vid Själsö finns Brucebo konstnärshem och Själsö stenugnsbageri. 

Vid Lickershamn finns välbesökt hamn, sandstrand, bad, sommarresturang, Gotlands högsta rauk Jungfrun och försäljning av rökt fisk. 

Helt nära finns också gårdsbutiker som Ungesmiss som saluför ägg och grönsaker, men också medeltidskläder, Sorby gård med lammskinn från egna lamm och bigård med honung, samt Kambs gård som bl a säljer kött från gårdens egen besättning av rasen Charolais. I Stenkyrka tre kilometer norr ut finns lanthandeln Tempo. Lummelundagrottan erbjuder utställningar och visning av grottan, men också vackra strövområden med bäckar och vattendrag där havsöring leker. 

Längs kusten utanför Nygranne finns ett av landets bästa havsöringsfisken. Beroende på färskvattnet som rinner ut i havet på flera ställen och bildar bra betingelser för havsöringens tillväxt. Pallkanten som löper längs kusten bidrar till god fiskfångst.

Inåt landet finns många gamla kyrkor att bese, som Lummelunda, Martebo och Stenkyrka k:a. 

En fågelsjö med många fågelarter ligger helt nära gården. På våren stannar tranor och betar på gårdens hagar. 

Ihrevikens långa sandstränder, Halls Huks storslagna natur, Bläse Kalkstensbrott, Blå Lagunen och Kappelshamn ligger inom ca två mils radie och till Visby är det 17 km. Det går att hyra behändiga hopfällbara cykla, bra att ta med i bilen.

Kontakt

www.nygrannegotland.com

evabjuhr@mac.com

Lummelunda Nygranne 228
621 71 Visby
Sweden

+46 (0)704496673

Sök på hemsidan

 


 

 

© 2020 All rights reserved.