Winery och Vinkällare

27.04.2017 23:17

Under vintern 2016/2017 har vi renoverat i vår källare på gården. Ett av rummen kommer att bli ett wine makery och den gamla tvättstugan blir en vinkällare. Vi fick bra idéer på lagring av buteljer när vi besökte retaurang Bord 27 i Göteborg i vintras. 

Snart åker vi till Föreningen Svenskt Vins årsmöte i Skåne, där vi hoppas få goda råd när vi ska köpa in diverse hjälpmedel för vinframställningen: stjälkavskiljare, vindruvskross, vinpress etc. Vi läser böcker, och ”Vinträdgård” av Sveneric Svensson är vår främsta källa. Vi googlar och samlar artiklar om vinframställning och tar alla chanser att prata med vinodlare här hemma i Sverige. Turligt nog finns en entusiastisk odlare, med några års erfarenhet helt nära oss nere i Brisund på Gotlands klintkust. 

 

Vi har också fått kontakt med tillverkare av lagringskärl i Spanien och Estland samt vinodlare i Georgien. Vi funderar på vilket slags vin vi vill framställa och vilken metod vi ska använda för lagringen. Naturviner ligger oss varmt om hjärtat och orange vin, framställda med den urgamla metoden lagrat på lerkärl låter väldigt spännande.

 

Kontakt

www.nygrannegotland.com

evabjuhr@mac.com

Lummelunda Nygranne 228
621 71 Visby
Sweden

+46 (0)704496673

Sök på hemsidan

 


 

 

© 2020 All rights reserved.