HYR GAMMALT BAKHUS MED GENUIN KVALITET I LEVANDE GÅRDSMILJÖ PÅ NORRA GOTLAND BARA 17 KM FRÅN VISBY! 

 

På Gotlands norra Klintkust, 17 km från Visby vid väg 149 ligger Nygranne Häst- och Vingård. Här finns ett bakhus, ett klassiskt stenhus från 1800-talet på 70 kvm som totalrenoverades 2014. 

Huset går att hyra veckovis. 

Bakhuset är en fristående flygelbyggnad till boningshuset med utsikt över hagar, vingård, betande hästar och lummig grönska med ask och syren. Här har ni tillgång till trädgård vid bakhuset med utemöbel, grill, gungor och koja i den stora asken. Det finns gott om utrymme för oss alla!

Bakhuset har fullt utrustat kök för självhushåll på nedre våningen med vardagsrum i öppen planlösning. Den gamla bakugnen har utökats med gjutjärnskamin. På loftet, dit en spiraltrappa leder finns två sovrum med fyra sängplatser bäddade och klara. En dubbelsäng tronar på den ombyggda korntorken i det ena sovrummet och i det yttre rummet finns två enkelsängar. Resesäng, med sängkläder och barnstol finns att låna vid behov. Toalett med dusch finns på nedre planet.

 

Bakhuset är utrustat med fibernät med router. 

Bakhuset är vinterbonat och under den kalla årstiden finns värmeslingor under kalkstensgolvet och vattenburen värme.

 

Från Nygranne gård är det nära till havet, Nyhamns fiskeläge, Lickershamn med båthamn, badstrand och sommarkrog, Ihrevikens långa sand-stränder, hantverk och sommarcafé med pool, eller varför inte en promenad på ca 700 meter genom gårdens ägor ner till Rosenklint med vidun-derliga solnedgångar. I Stenkyrka finns Lilla Creperiet, lanthandeln Tempo, gårdsbutik och Medeltidsbutik på Ungesmiss, Calks keramik och pizzeria i gamla Mejeriet. Det är nära till Själsö bageri, Krusmyntagården och Pannkaksträdet i Brisund, för att inte tala om Lummelundagrottorna och sommarens storstsning; den nya krogen på Lummelunda Bruk. Allt detta inom en radie på en mil.

 

Vi bor permanent i stora huset. På gården finns en vingård, stall och hagar som härbärgerar 10 hästar som hyr stallplatser hos oss. Vid önskemål om ridning kan vi förmedla kontakt med hästägare. Det finns även sommarhagar om du vill ta med din häst på semestern. På Nygranne finns gott om ridvägar i skogen ner mot havet, en kilometerlång trav- och galoppbana och belyst paddock finns också på gården.

 

 

PRISER OCH PRAKTISK INFORMATION

Bytesdag är lördagar: Incheckning tidigast klockan 15.00 och utcheckning senast klockan 12.00.

I hyran ingår: Lakan och handdukar för inomhusbruk samt slutstädning.

El/vatten/wifi/sopkostnader ingår.

Högsäsong/Sommarvecka 25 - 32/9000 kr

Lågsäsong/Vår/Sensommarvecka 18 - 24 och 33 - 39/6000 kr

 

Ej husdjur

Ej rökning inomhus

Se mera:
Smultronställen på Klintkusten 2020.pdf (747428)
 
 
Varför inte prova en försommar- eller sensommarvecka på Gotland?
Lågsäsong v 18-24, 33-39 med lågsäsongspris 6000 kr/vecka.
 
 

Bakhus uthyres-Text-Försommar.pdf (617285)

 

Bakhus uthyres-Text-Sensommar.pdf (644770)

 
 

 

 
GÅRD PÅ GOTLAND!

Vi köpte gården Nygranne på Gotland 2013 när vi gick i pension. Vi bor på gården året om och stortrivs med livet på landet vår, sommar, höst och vinter!

 

 

 

 

Bildgalleri: Bakhus uthyres

Kontakt

www.nygrannegotland.com

evabjuhr@mac.com

Lummelunda Nygranne 228
621 71 Visby
Sweden

+46 (0)704496673

Sök på hemsidan

 


 

 

© 2020 All rights reserved.