Nu är bara vecka 27 kvar av våra högsommarveckor 2021! 

Vi rekommenderar våra sensommarveckor och den tidiga hösten vecka 33-38, 14/7-25/9 på det varmaste! Det är en underbar tid här på Öjn. Havsvattnet är varmt och du har stränderna i stort sett helt för dig själv efter sommarlovsveckorna. Kalkstensbrotten, fulla av badande under högsommaren bjuder lugn och njutbara bad i naturens egna källvattensbassänger. Resturangerna är fortfarande öppna och du kan njuta närodlat och nyskördat i de många gårdsbutikerna. Hantverkarna har fortfarande öppet för besök och flera evenemang pågår i de ljumma sommarkvällarna runt om på ön.

Är du pensionär/tidsmiljonär och kan välja dina veckor själv är detta verkligen att rekommendera. Är du 70+ kan du som vi hålla dig i karantän här på gården, som vi gjort sedan mars 2020. Kan du arbeta på distans, så kan du som flera hyresgäster gjort nyttja bakhusets utmärkta fiber/wifi. Är du hästägare är du välkommen att ta med din fyrfota vän, vi har plats i beteshagar att erbjuda.

Kommer du i mitten till slutet av september får du gärna vara med på vår vinskörd på Nygranne Vingård och skörda vårt Kalkstein Vein 2021. 

Läs längre ner på sidan om sensommar och höst på Nygranne!

På Gotlands norra Klintkust, 17 km från Visby vid väg 149 ligger Nygranne Häst- och Vingård. Här finns ett Bakhus, ett klassiskt stenhus från 1800-talet på 70 kvm som totalrenoverades 2014.

Huset går att hyra veckovis år 2021 fr o m vecka 27 (3-10 juli).

Bakhuset är en fristående flygelbyggnad till boningshuset med utsikt över hagar, vingård, betande hästar och lummig grönska med ask och syren. Här har ni tillgång till trädgården vid bakhuset med utemöbel, grill, gungor och koja i den stora asken. Det finns gott om utrymme för oss alla!

Bakhuset har fullt utrustat kök för självhushåll på nedre våningen med vardagsrum i öppen planlösning. Den gamla bakugnen har utökats med gjutjärnskamin och ni har fri tillgång till ved.

På loftet, dit en spiraltrappa leder finns två sovrum med fyra sängplatser bäddade och klara. En dubbelsäng tronar på den ombyggda korntorken i det ena sovrummet och i det yttre rummet finns två enkelsängar. Resesäng för litet barn, med sängkläder och barnstol finns att låna vid behov. Toalett med dusch finns på nedre planet.

Bakhuset är utrustat med fibernät med router.

Från Nygranne gård är det nära till havet, Nyhamns fiskeläge, Lickershamn med båthamn, badstrand och sommarkrog, Ihrevikens långa sandstränder, hantverk och sommarcafé med pool, eller varför inte en promenad på ca 700 meter genom gårdens ägor ner till Rosenklint med vidunderliga solnedgångar. I Stenkyrka 7 km norr ut finns Lilla Creperiet, lanthandeln Tempo, Gårdsbutik och Medeltidsbutik på Ungesmiss, Calks keramik och pizzeria och restaurang i gamla Mejeriet. Det är nära till Själsö bageri, Krusmyntagården och Lummelundagrottorna och den nya krogen på Lummelunds Bruk. Allt inom en mils radie.

Vi bor permanent i stora huset. På gården finns en vingård, stall och hagar som härbärgerar 10 hästar som hyr stallplatser hos oss. Vid önskemål om ridning kan vi förmedla kontakt med hästägare.

Det finns även sommarhagar om du vill ta med din häst på semestern. På Nygranne finns gott om ridvägar i skogen ner mot havet, en kilometerlång trav- och galoppbana och belyst paddock finns också på gården.

PRISER OCH PRAKTISK INFORMATION

Bytesdag är lördagar: Incheckning tidigast klockan 16.00 och utcheckning senast klockan 14.00.

I hyran ingår: Lakan och handdukar för inomhusbruk.

El/vatten/ved/wifi/sopkostnader ingår.

Hyresgästen slutstädar enligt städschema

Högsäsong/Sommarvecka 27 - 32/9000 kr

(Bokningsavgift 3000 kr som ej återbetalas)

Lågsäsong/Sensommar/Höstvecka 33 - 38/6000 kr

(Bokningsavgift 2000 kr som ej återbetalas)

Ej husdjur

Ej rökning inomhus

Ta kontakt med oss per mail evabjuhr@mac.comVarför inte prova en sensommarvecka på Gotland?

Sensommarveckorna 33-38 är magiska på Gotland. Allting är moget och havsvattnet är varmt. Du kan njuta frukt och bär av alla slag, svampskogar finns det gott om och i gårdsbutikerna säljs närodlat grönt till rimliga priser. Stränderna är folktomma och du kan ha dem helt för dig själv. Det är inga köer på färjorna till Fårö och många resturanger och caféer håller fortfarande öppet. Du kan bada ensam i kalkstensbrott, där det är överfullt med besökare under sommaren. Vädret är stabilt och varmt, mättat av mognad och lugnet lägrar sig över Öjn.

Nygranne skördar vi vårt Kalkstein Vein oftast i mitten av september. Walnötterna börjar mogna. På åkrarna runtomkring hörs böndernas skördetröskor och granngårdarnas tupp gal och lammen bräker. Tornseglarna under takpannorna tränar sina ungar för den snart analkande flytten söderut.

I Visby är det behagligt folktomt, men det mesta är ändå öppet och du behöver inte trängas.

PRISER OCH PRAKTISK INFORMATION

Bytesdag är lördagar: Incheckning tidigast klockan 15.00 och utcheckning senast klockan 14.00 städat och klart.

I hyran ingår: Lakan och handdukar för inomhusbruk.

El/vatten/wifi/sopkostnader ingår.

Hyresgästen slutstädar enligt städschema

Lågsäsong/Höstveckor 35-38/6000 kr

Ej husdjur

Ej rökning inomhus


NÄRMASTE OMGIVNINGARNA

HYRBIL

Behöver du hyra bil under din vistelse här, så har vi en Volkswagen Sharan, 7-sitsig att hyra ut. 

Vårt pris är 2000 kr/vecka fria mil.


ÄR DU INTRESSERAD ELLER HAR FRÅGOR KONTAKTA

Eva Bjuhr, 070-449 66 73, evabjuhr@mac.com