Vi kan verkligen rekommenderar våra sensommar- och höstveckor 34-39! 

Vi rekommenderar våra sensommarveckor och den tidiga hösten, vecka 34-39, 21/8-1/10 på det allra varmaste! Sensommarveckorna och den tidiga hösten är magiska på Gotland. Allting är moget och havsvattnet är behagligt varmt och du har stränderna och de gamla fiskelägena i stort sett helt för dig själv. Kalkstensbrotten, fulla av badgäster under högsommaren, bjuder nu lugn och njutbara bad i naturens egna källvattensbassänger. 

Vandringsleden mellan Visby till Hallshuk med sina ca 5 mil längst havet passerar Nygrannes marker på Klinkusten. Här kan du göra härliga vandringar och möta upp bussen som trafikerar Visby-Kappelshamn. Vill du ut och cykla i omgivningarna har vi några cyklar att hyra ut till våra hyresgäster.

Blåbärsskogarna på Fårö är ljuvliga oaser och de är bärrika. Vi bjuder på vårat bästa ställe och du kan låna bärplockare av oss. Det är inga köer på färjorna till Fårö och många resturanger och caféer håller fortfarande öppet på den norra ljuvliga ön. Du kan också vara med om Fårönatta, ett evenemang som är något utöver det vanliga. 

Det här är tiden att njuta närodlat och nyskördat i de många gårdsbutikerna. Det är högsäsong med grönsaker av alla de slag och gårdsbutikernas egna produkter som chutney, oljor och honung finns nyproducerade överallt. Hantverkarna har fortfarande öppet för besök och flera evenemang pågår i de ljumma sensommarkvällarna runt om på ön. 

Walnötterna börjar mogna på gårdens Walnötsträd och på åkrarna runtomkring hörs böndernas skördetröskor, granngårdens tupp gal och lammen bräker. Tornseglarna under takpannorna tränar sina ungar för den snart annalkande flytten söderut. Fågellivet är fortfarande rikt och det ligger en fågelsjö bara någon km öster om gården. Havsörnar häckar bortom betet och de vågar sig ut längs havsstränderna, nu när turistsäsongen lider  mot sitt slut.

Är fiske din passion har du Sveriges rikaste havsöringsfiske runt knuten, med utgångspunkt i de pitoreska fiskelägena längs vår norra kust.

I Visby är det mesta fortfarande öppet och du kan njuta det lugna, varma stadslivet bland kullerstensgränderna. Utomhusserveringarna håller öppet långt in på hösten och det har öppnat många nya spännande ställen som t ex Wåfflbruket Vår Fru på Sankt Hansgatan, som verkligen kan rekommenderas. Visby är behagligt folktomt så du behöver inte trängas.

Kommer du i slutet av september och druvorna har hunnit mogna får du gärna vara med på vinskörden på Nygranne Vingård. Som tack för hjälpen bjuder vi på skördelunch och provsmak på våra viner.

Är du pensionär/tidsmiljonär eller fortfarande yrkesaktiv och kan välja dina veckor själv är denna årstid på Gotland verkligen att rekommendera. Kan du arbeta på distans kan du som flera hyresgäster tidigare gjort nyttja bakhusets utmärkta fiber/wifi och arbeta digitalt i den lugna miljön på Gotlands Norra Kalkstenskust. Är du 70+ kan du som vi hålla dig i säker karantän här på gården, vilket vi själva gjort sedan i mars 2020. 

 Är du hästägare är du välkommen att ta med din fyrfota vän. Vi har plats i beteshagar att erbjuda. Våra egna ridvägar ner mot havet är fantastiska. Här finns ett trevligt stallgäng, som hyr stallplats åt sina tio hästar året om, som kan ge dig bra tips. På Stall Nygranne kan du läsa mera.                                    https://www.facebook.com/search/top?q=stall%20nygranne


PRISER OCH PRAKTISK INFORMATION

Bytesdag är lördagar: Incheckning tidigast klockan 16.00 och utcheckning senast klockan 14.00 städat och klart.

I hyran ingår: Lakan och handdukar för inomhusbruk, el/vatten/ved/wifi/sopkostnader

Hyresgästen slutstädar enligt städschema

Lågsäsong/Höstveckor 34-39/6000 kr

Ej husdjur

Ej rökning inomhus

Ta kontakt med oss per mail

evabjuhr@mac.com
På Gotlands norra Klintkust, 17 km från Visby vid väg 149 ligger Nygranne Häst- och Vingård. Här finns ett Bakhus, ett klassiskt stenhus från 1800-talet på 70 kvm som totalrenoverades 2014.

Huset går att hyra veckovis.

Bakhuset är en fristående flygelbyggnad till boningshuset med utsikt över hagar, vingård, betande hästar och lummig grönska med ask och syren. Här har ni tillgång till trädgården vid bakhuset med utemöbel, grill, gungor och koja i den stora asken. Det finns gott om utrymme för oss alla!

Bakhuset har fullt utrustat kök för självhushåll på nedre våningen med vardagsrum i öppen planlösning. Den gamla bakugnen har utökats med gjutjärnskamin och ni har fri tillgång till ved.

På loftet, dit en spiraltrappa leder finns två sovrum med fyra sängplatser bäddade och klara. En dubbelsäng tronar på den ombyggda korntorken i det ena sovrummet och i det yttre rummet finns två enkelsängar. Resesäng för litet barn, med sängkläder och barnstol finns att låna vid behov. Toalett med dusch finns på nedre planet.

Bakhuset är utrustat med fibernät med router.

Från Nygranne gård är det nära till havet, Nyhamns fiskeläge, Lickershamn med båthamn, badstrand och sommarkrog, Ihrevikens långa sandstränder, hantverk och sommarcafé med pool, eller varför inte en promenad på ca 700 meter genom gårdens ägor ner till Rosenklint med vidunderliga solnedgångar. I Stenkyrka 7 km norr ut finns Lilla Creperiet, lanthandeln Tempo, Gårdsbutik och Medeltidsbutik på Ungesmiss, Calks keramik och pizzeria och restaurang i gamla Mejeriet. Det är nära till Själsö bageri, Krusmyntagården och Lummelundagrottorna och den nya krogen på Lummelunds Bruk N:a Masters Grill. Allt inom en mils radie.

Vi bor permanent i stora huset. På gården finns en vingård, stall och hagar som härbärgerar 10 hästar som hyr stallplatser hos oss. Vid önskemål om ridning kan vi förmedla kontakt med hästägare.

Det finns även sommarhagar om du vill ta med din häst på semestern. På Nygranne finns gott om ridvägar i skogen ner mot havet, en kilometerlång trav- och galoppbana och belyst paddock finns också på gården.NÄRMASTE OMGIVNINGARNA

HYRBIL

Behöver du hyra bil under din vistelse här, så har vi en Volkswagen Sharan, 7-sitsig att hyra ut. 

Vårt pris är 2000 kr/vecka fria mil.


ÄR DU INTRESSERAD ELLER HAR FRÅGOR KONTAKTA

Eva Bjuhr, 070-449 66 73, evabjuhr@mac.com