Välkommen att hyra Bakhuset på Nygranne i Lummelunda på norra Gotland.

Högsommarveckorna 25-32 är populära  

Men de bästa veckorna på sommarhalvåret tycker vi som bofasta är vårsäsongsveckorna 20 -24, tiden då Gotland fullkomligen exploderar i blomster av alla slag. Flyttfåglarna återvänder och du kan vandra ostört på stränderna.

Höstsäsongen vecka 33-39 är en annan strålande vacker period. Det uppvärmda havsvattnet, sommarvärmen som dröjer sig kvar länge och det är skördetid med grönsaksfrossa i alla gårdsbutiker. Restauranger och butiker är fortfarande öppna och du har stränderna helt för dig själv då  sommargästerna har åkt hem.

BAKHUS UTHYRES

På Gotlands norra Klintkust, 17 km från Visby vid kustvägen 149 ligger Nygranne Häst- och Vingård. Här finns ett Bakhus, ett klassiskt stenhus från 1800-talet på 70 kvm som totalrenoverades 2014.

Bakhuset är en fristående flygelbyggnad till boningshuset med utsikt över hagar, vingård, betande hästar och lummig grönska med ask och syren. Här har ni tillgång till trädgården vid bakhuset med utemöbler, grill, gunga och koja i den stora asken. Det finns gott om utrymme för oss alla!

Bakhuset har fullt utrustat kök för självhushåll på nedre våningen med vardagsrum i öppen planlösning. Den gamla bakugnen har ersatts med modern gjutjärnskamin och ni har fri tillgång till ved i vår vedbod.

På loftet, dit en spiraltrappa leder finns två sovrum med fyra sängplatser. En dubbelsäng tronar på den ombyggda korntorken i det ena sovrummet och i det yttre rummet finns två enkelsängar. Extraadrass och sängkläder finns för familjer med tre barn. Resesäng för litet barn, med sängkläder och barnstol finns att låna vid behov. Toalett med dusch finns på nedre planet.

Bakhuset är utrustat med fibernät med router.

Från Nygranne gård är det nära till havet, Nyhamns fiskeläge, Lickershamn med båthamn, badstrand och sommarkrog, Ihrevikens långa sandstränder, hantverk och sommarcafé med pool, eller ta en promenad på ca 700 meter genom gårdens ägor ner till Rosenklint med vidunderliga solnedgångar. I Stenkyrka 7 km norr ut finns Lilla Creperiet, lanthandeln Tempo, Gårdsbutik och Medeltidsbutik på Ungesmiss, Calks keramik och Pizzeria/Restaurang i gamla Mejeriet. Det är nära till Själsö bageri, Krusmyntagården och Lummelundagrottorna och den nya krogen på Lummelunds Bruk N:a Masters Grill. Allt inom en mils radie.

Vi bor permanent i stora huset. På gården finns en vingård, stall och hagar som härbärgerar 10 hästar med stallplatser hos oss.

Det finns även sommarhagar om du vill ta med din häst på semestern.

På Nygranne finns gott om ridvägar i skogen ner mot havet, en kilometerlång trav- och galoppbana och belyst paddock finns också på gården.

PRISER OCH PRAKTISK INFORMATION

Hyran är 9000 kr under högsäsong vecka 25-32, 6000 kr under vårsäsong vecka 20-24 och höstsäsong vecka 33-39 som inkluderar värme, el, ved, sophämtning, wifi, sängkläder och handdukar. Eventuell laddning av elbil ingår ej i hyran!

För att boka din semestervecka betalas 1/3-del av hyran in i förskott (3000 kr/2000 kr). Denna förskottsinbetalning återbetalas endast om reserestriktioner införs generellt för resor till Gotland under din vecka 2024. Resterande hyra betalas vid ankomst.

Bytesdag är MÅNDAGAR: Incheckning tidigast klockan 16.00 och utcheckning senast klockan 14.00 städat och klart.

Hyresgästen slutstädar enligt städschema före avfärd och stämmer av med hyresvärden.

Ej husdjur

Ej rökning inomhus


Ta kontakt med oss per mail

evabjuhr@mac.com


NÄRMASTE OMGIVNINGARNA

Snart öppnar ännu en restaurang 14 km norr om Nygranne i Ihreviken. Magnifikare utsikt när solen går ner i havet i väster är svår att få.

ÄR DU INTRESSERAD ELLER HAR FRÅGOR KONTAKTA

Eva Bjuhr, 070-449 66 73, evabjuhr@mac.com