I Sensommar/Höst 2022 blir Linnéhuset klart för uthyrning! 

Vi ser äntligen slutet på vår treåriga restaurering av Linnéhuset och snart kommer det att vara klart att hyra. Vi återkommer med annons på Blocket när vi säkert vet att allt är klart. 

Sensommaren och hösten på Gotland är magiska och september månad är en klar favorit. Flyttfågelsträcken drar söder ut, det är varmt i havet och i luften, färgskalan är fantastisk och mycket är fortfarande öppet för besökare. Havsstränder, ängen och hedmarker har man i stort sett helt för sig själv.

Att bo i Linnéhuset

Linnéhuset har plats för 4 personer. På övervåningen finns ett stort sovrum med dubbelsäng och två små rum med varsitt sängskåp. Köket är fullt utrustat, med antikt porslin och silverbestick. Kylskåp, kaffebryggare och andra moderniteter göms dock stilenligt bak linneförhängen.

Kammaren är möblerad med antika möbler av gammalt snitt, omklädda med vackra tyger och litteratur om Linné finns att ta del av vid den gamla sekretären, som en gång stod i Astrid Taubes arbetsrum på Sjösala. 

Det finns förstås  WC och  dusch, allt harmonierar med husets övriga färgskala och val av gamla tapeter och  gardinuppsättningar. Scenografi med diverse  teaterkläder, konst och prydnadsföremål skapar en spännande miljö med utsikt mot hästhagar och vingård.

Sängarna står bäddade på gammalt vis med broderade vita lakan under broderade överkast och täcken med nytryckta kuddvarstyger i gammal stil, men producerade närgårds. 

Avskiljt och i anslutning till Linnéhuset finns trädgårdsmöbler att njuta morgon- och/eller kvällssol vid frukost eller middag.

Här finns alla möjligheter för den som uppskattar historia, botanik, kultur och gamla saker att bo en vecka mitt i  1700-talet precis som Carl von Linné gjorde på Nygranne 1741.

På grund av husets utrustning, inredning och material hyr vi bara ut Linnéhuset till vuxna aktsamma personer.

LINNÉHUSET

Här påhemsidan går det att följa med i vår restaurering av det gamla bulhuset på Nygranne från 1600-talet. Vi kallar det för Linnéhuset för att hedra vår berömde nattgäst som tog nattkvarter här den 6 juli 1741 Carl von Linné.                

Informationen kommer att uppdateras allteftersom arbetet fortskrider. 

Vi hoppas vara klara med Linnéhuset sommaren 2022, då vi erbjuder sommargäster som är intresserade av Gotlands historia, öns rika växt- och fågelliv, arkitektur och kultur ett unikt boende. 

Det har varit många projekt på Nygranne under 2020, reparation och försäljning av traktorer, vinskörd och vinifiering, men nu i början på det nya året i februari 2021 sätter vi igång igen med restaureringen av Linnéhuset. Följ oss här nedan på hemsidan och se hur det växer fram invändigt med golv, trappa, sängskåp, köksinredning,  linoljemåleri, tapetsering, gardiner, omklädning av gamla möbler och senografier.

RESTAURERING AV LINNÉHUSET

FÖLJ VÅR RESTAURERING AV LINNÉHUSET


Ladda ner och se vad som hänt i Linnéhuset 2021/2022.